Al zit ik sinds mensenheugenis in het vak en behoort zoeken naar informatie tot mijn dagelijkse bezigheden, toch heb ik de zekerheid dat ik nooit helemaal vind wat ik zoek. Ik word natuurlijk ook steeds slordiger en gemakzuchtiger. Een goede zoekactie moet je uiteraard voorbereiden. Soms lijk ik wel op die mensen die nooit even nadenken over wat ze precies willen weten. Aan de andere kant ben ik soms dagen bezig te speuren in archieven naar dat ene snippertje papier (digitaal of niet) dat mijn onderzoek een wending zal geven. Deze dubbelhartigheid erken ik ruiterlijk. Maar om toch meer van de techniek, bijvoorbeeld van de onderzoeksjournalist, te weten te komen, ga ik de Vogin IP lezing bijwonen. Na zo’n lezingen cyclus ben ik altijd weer vol goede moed. 26 maart in de OBA.

Ik zie je daar! Hartelijke groet,

Annemieke