Diensten

Onderzoek & Advies

Het onderzoek kan gericht zijn op een bedrijfsmatig, een organisatie- of een beleidsthema, op een automatiseringsvraag of op een kwaliteitsvraagstuk binnen de bibliotheek of het archief. Strategisch beleid en visieontwikkeling samen met de klant zijn belangrijke aandachtspunten van InfoManagement. De adviseur van InfoManagement denkt actief mee met de interne deskundigen over het beleid en draagt creatieve idee├źn en constructieve oplossingen aan. Het advies is altijd op uw organisatie toegesneden.

Maar ook voor praktisch onderzoek is InfoManagement volledig toegerust: de selectie van een nieuw informatiesysteem, een onderzoek naar de mogelijkheden van content integratie en digitalisering, of een nieuwe website.

Desgewenst kunnen wij het advies samen met u implementeren en het project begeleiden.

Ondersteuning & Beheer

Projectmanagement

Wij kunnen de benodigde expertise leveren voor de begeleiding en uitvoering van projecten. Denkt u aan de implementatie van software, de inrichting van een (digitaal) archief of de inzet van kwaliteitsmanagement? Wij leveren de projectmanager en desgewenst ook de medewerkers. De belangrijkste voordelen voor u als opdrachtgever: u heeft er geen omkijken naar en aan het eind van de rit staat er een goed eindresultaat dat vooraf is omschreven en gebudgetteerd.

Interim-management

U kunt ons inschakelen voor interim-management: het tijdelijk waarnemen van een van uw leidinggevenden. Tijdens een periode van interim-management kunnen wij veranderingen en verbeteringen voorstellen en uitvoeren. Situaties waarbij u een beroep op onze managers kunt doen zijn bijvoorbeeld fusies en samenwerkingsverbanden of reorganisaties binnen bedrijven of afdelingen. De minimale periode voor interim-management bedraagt zes maanden.

Beheer van uw website of applicatie, conversie of datainvoer

Wij kunnen op afstand uw website beheren, data invoer verzorgen of de dataconversie voor u doen. Gespecialiseerde invoerders zorgen voor een correcte en snelle invoer van nieuwe gegevens of de conversie van bestaande gegevens.

Implementatie van Koha, open source bibliotheeksoftware

De overheid bevordert het gebruik van Open Source software. Wij zijn gespecialiseerd in de configuratie en implementatie van Koha, een indrukwekkend en veelzijdig pakket voor de alle bibliotheekdiensten. In samenwerking met NextFactory bouwen wij er prachtige functionaliteit in en omheen zodat u uw klanten optimaal kunt bedienen.

  • Onderzoek en advies
  • Ondersteuning en beheer

Veranderingen of verbeteringen in de informatievoorziening in uw organisatie staan voorop in de dienstverlening. Ik noem ons werkgebied: informatiemanagement. Voor concrete toepassingen kijkt u bij Projecten.